Love Island Kel Yarışmacılara Karşı Ayrımcılık mı Yapıyor?

Love Island Kel Yarışmacılara Karşı Ayrımcılık mı Yapıyor?

LOVE ISLAND KEL YARIŞMACILARA KARŞI AYRIMCILIK MI YAPIYOR?

Geçmişte tartışmaların adil payına sahipti. Şimdi, realite TV şovu Love Island, kel yarışmacılara karşı ayrımcılık yapmakla suçlanıyor.

Sonsuz bir güzellikler topluluğuyla ünlüdür, ancak Love Island’ın hiçbir zaman erkek ya da kadın saçsız bir yarışmacısı olmadı. Ve yeni bir anket, izleyicilerin dikkat çekmeye başladığını gösteriyor.

‘KELİST’ Mİ?

Birleşik Krallık’ta 1.000 kişiyle yapılan bir ankette, %39’unun Love Island’ın saç dökülmesi olan erkeklere karşı ayrımcılık yaptığını düşündüğü ortaya çıktı. Ek olarak, %45’i gösterinin saçları seyrekleşen kadınlara karşı ayrımcılık yaptığını düşünüyor .

Ankete katılanların %48’i daha kel veya kel insanların güzellik standartlarına dahil olmadığını düşünüyor.

Son yıllarda, reklam kampanyalarına ve hatta podyumlara her şekil ve büyüklükteki insanı dahil etmek için bazı ilerlemeler kaydedildi. Ancak saç dökülmesinden muzdarip her iki cinsiyetten bir model görmek hala nadirdir.

HASARLI BENLİK SAYGISI

Bu algılanan ayrımcılık, insanların saç dökülmesi konusunda zaten deneyimledikleri öz-bilinç duygularına kesinlikle katkıda bulunmuştur. Ankete katılan kadınların üçte ikisi saç dökülmesinin özgüvenlerini olumsuz etkilediğini söylerken, erkeklerin %41’i aynı şeyi söylüyor.

Anket ayrıca flört uygulamalarının ve sosyal medyanın oynayacak bir rolü olduğunu buldu. Ankete katılanların dörtte üçü, bu faktörlerin benlik saygısı üzerinde doğrudan olumsuz bir etkisi olduğunu söyledi. Ve %57’si onları mevcut veya gelecekteki saç dökülmesi konusundaki endişelerini artırmakla suçladı .

HAT BALIKÇILIĞI

‘Şapka avcılığı’ olarak bilinen fenomene yol açan bu güven eksikliğidir. Saçları seyrek olan insanlar (çoğunlukla erkekler), saç dökülmesini örtbas etmek amacıyla sosyal medyada veya flört sitelerinde profil fotoğrafları için şapka takarlar.

Potansiyel eşleşmeler, maçla şahsen karşılaştıklarında ‘aldatılmış’ hissettiklerini bildirir, ancak şapkanın seyrelmiş saçların başını örttüğünü bulurlar .

Aynı anket, saç dökülmesi yaşayanların %21’inin, internetteki fotoğraflarda seyreltik saçlarını gizlemek için şapka kullandığını gösterdi.

ÇÖZÜM NEDİR?

Anket, katılımcıların çoğunluğunun kel veya bir tür saç dökülmesi yaşayan kişilerin medyada daha iyi temsil edilmesini istediğini gösteriyor.

Bununla birlikte, benlik saygısı inşa etmek de içeriden gelmelidir. Bu nedenle, saç dökülmesi yaşıyorsanız ve bunun sonucunda kendiniz hakkında kötü hissediyorsanız, yardım aramanız önemlidir.

Bu, benlik saygınız üzerinde çalışmanıza yardımcı olacak danışmanlık almanız anlamına gelebilir. Veya saç dökülmesinin kendisi için tedavi aramak anlamına gelebilir. Hangi yoldan giderseniz gidin, utanılacak bir şey olmadığını unutmayın. Bir kişi için doğru olan herkes için doğru olmayacaktır.